apeluję o rozsądek, alt jest nudny
i nie warto go oglądać, pogoda będzie brzydka, zimno itd ...
a poważnie:
alt z założenia jest impreza zamkniętą
jednak zgłaszanie widzów postępuje szybko więc bez biletów się nie obędzie,
zdaje sobie sprawę, że to sytuacja niekomfortowa dla Was ale niestety również dla SSS
jest wiele osób z tzw "góry" dla których jesteśmy "solą w oku" jako jedyna organizacja zrzeszona w PZM robiąca taką imprezę jak ALT, nikt więcej w Polsce tego nie robi, nie będę tłumaczył dlaczego "nikt więcej" bo załamalibyście się nerwowo próbując zrozumieć meandry tzw. "zasad",
robimy ALT już szósty rok i chciałbym go robić również sześćdziesiąty szósty ... dlatego muszę ograniczyć ilość nie-kierowców, mogę oczywiście odbić wszystkich widzów od bramy ale SSS tak nie działa,
z doświadczenia wiem, że jedyną "humanitarną" metodą ograniczenia ilości jest cena dlatego wprowadzamy odpłatny wstęp dla widzów na następujących zasadach:
a) wstęp na alt dla widza kosztuje 20 pln
b) każdemu kierowcy startującemu w ALT przysługują 3 darmowe wejściówki dla jego znajomych/rodziny/obsługi itd..
c) widzowie "darmowi" muszą wjechać przez bramę w aucie kierowcy, który startuje w ALT lub w innym aucie ale bezpośrednio za nim
d) bez względu na "rodzaj widza" należy zgłosić swoje imię i nazwisko na mail biuro[małpa]sss.org.pl
e) wszystkie auta widzów muszą być zaparkowane przy wieży znajdującej się blisko prostej startowej
f) osoba z SSS będzie sprawdzać listę na wjeździe
g) osoby niepełnoletnie muszą być pod opieką dorosłych
Nie widzę niestety innego rozsądnego sposobu na ogarnięcie tego zagadnienia. Zdaję sobie sprawę, że wprowadzamy określone niedogodności ale zwyczajnie nie mam wyjścia. Alternatywą jest "odbicie" wszystkich widzów.
Przepraszam osoby, które mogą się poczuć niekomfortowo ale ze względów formalnych i bezpieczeństwa nie mamy wyjścia.